ГРИВЕСТ ВЪЛК

синоними: Chrysocyon brahyurus, maned wolf, Mannenwolf, loup Ў criniere
Рядък член на семейство Кучета. Разпространен в централната част на Бразилия, в най-източните части на Боливия, в Парагвай, Уругвай и Североизточна Аржентина. Дължината на тялото е около 125 см, а на опашката – около 30 см. Височината при холката е около 75 см. Теглото – около 23 кг. Ушите са големи, а особено характерни са високите крайници. Диплоиден хромозомен набор 2N = 76.


ГРИВЕСТ ВЪЛК